Ana Sayfa » , , , , » Google AdWords Reklamı Nasıl Verilir

Google AdWords Reklamı Nasıl Verilir

 Google AdWords 'a Sponsor reklam nasıl Verilir?


Siz de Google arama sonuçlarının sağında, bazen de üzerinde yer alan Google Sponsor Bağlantılarında mı yer almak istiyorsunuz? O halde gelin bir Adwords hesabı oluşturmanın 10 kolay adımını beraberce gözden geçirelim.
Diyelim ki “Pembe Buket Çiçekçilik” adlı bir çiçek dükkanınız var ve Anneler Günü yaklaşıyor! AdWords reklamları sayesinde hedeflediğiniz internet kullanıcılarının web sitenizi ziyaret ederek anneleri için sipariş vermelerini istiyorsunuz.

1. AdWords Anasayfası'nda Şimdi Kaydolun’u tıklayın.

2. Karşınıza ilk çıkan sayfada hangi AdWords sürümünü kullanmak istediğiniz sorulacak. Başlangıç Sürümü ile Standart Sürüm arasındaki farkları inceledikten sonra sizin için daha uygun olanı seçebilirsiniz. İlerde farklı çiçek çeşitleriniz için ayrı ayrı reklam grupları oluşturmak istediğinizi düşünürsek, Standart Sürüm'ü seçmenizi tavsiye ederiz.


3. Daha sonra sıra, hangi dili konuşan ve nereden arama yapan internet kullanıcılarını hedeflediğinizi seçmeye gelecek. Çiçek sipariş vermek üzere Google'da arama yapan kullanıcılar arasından Türkiye'de bulunan ve Türkçe konuşanları hedeflediğinizi farzedelim. Hedef dil olarak Türkçe ve hedef yer olarak da Türkiye’yi seçebilirsiniz.

4. Bir sonraki adımda, ilk reklamınızın metnini oluşturabileceğiniz pencereye geleceksiniz. Reklam metninizi boş görünen satırlara girdikçe satırların hemen üzerinde reklamımızın nasıl görüneceğini önceden izleyebilirsiniz.


5. Reklam metninizi tamamladıktan sonra sıra anahtar kelimelerinizi belirlemeye gelecek. Seçtiğiniz kelimeler reklam metniniz ve web sitenizle ne kadar ilişkili olursa reklamın üst sıralarda çıkma şansının o kadar artacağını unutmayın.



6. Anahtar kelime listenizi oluşturduktan sonraki adım bütçenizi belirlemek olacak. Reklamlarımız için harcamak istediğiniz bütçeyi ve bir tıklama başına ödemek istediğiniz en yüksek tutarı bu pencerede belirleyebilirsiniz.


7. Son olarak karşınıza çıkan “seçimleri inceleme” sayfasında, girdiğiniz tüm bu bilgileri bir kez daha kontrol ettikten sonra artık kaydolabilirsiniz.

8. Kayıt sayfasında e-posta adresinizi ve şifrenizi belirttikten sonra artık AdWords hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

9. Hesabınıza ilk kez eriştiğinizde, reklamlarınız yayınlanmaya başlamadan önce tamamlamanız gereken son bir adım daha var: Fatura ve ödeme bilgilerinizi girmek. Size en uygun olan ödeme seçeneğine karar verdikten sonra, hesabınıza fatura ve ödeme bilgilerinizi girin.

10. Arkanıza yaslanın ve Anneler Günü için artacak satışlarınızı düşünün! Tebrik ediyoruz, artık sizin de bir AdWords hesabınız var ve reklamınız çok yakında yayınlanmaya başlayacak!(alıntı)




Devamı Oku: Google AdWords 'a Sponsor reklam nasıl Verilir?(resimli) 
grafikvetasarim

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..