Bunun sebebi, okul içerisinde kendimizi daha kayıtlı hissetmemiz, okul dışında da tasarım konusunda daha özgür düşünebilmemiz olsa gerek.
Tasarım, ilk önce güçlü bir hayal gücü gerektirir. İnternette tasarım ile ilgili birçok çalışma görebilirsiniz. Mutlaka bol örnek bulmaya ve beğendiklerinizi uygulamaya çalışın.

Eski Diye Bir Tasarım Çalışması Yoktur!

Kenan SIKAR’a göre, bilgisayar üzerinde çalışılmış eski tasarım, sadece zamanında yarım bırakılmış tasarımdır. Hiçbir tasarım tamamlanmış sayılmaz ve her zaman için eleştiriye ve yenilenmeye açıktır. Bundan dolayı eski çalışmalarınızı atmayın. Sizlere, belki de yıllar sonra ilham vereceklerdir.

Özgürsünüz!

Tasarım, beyinde şekillenen öğelere özgürlük vererek daha kaliteli hale gelir. Bazen bir çizginin dahi tek başına bir tablo yarattığını görebilirsiniz. Farklı şekiller denemekten çekinmeyin. Kimileri bunlarla zaman kaybedildiğini düşünse de, resim işleme programlarındaki araçları kullandıkça, örneğin fırça boyutlarında ve yönlerinde, efektlerinde değişiklikler yapıldıkça, tasarımınızın beyninizde daha farklı yönlere kaymaya başladığını ve elinizin kendiliğinden hareket etmeye başladığını göreceksiniz. Yapmanız gereken, beyninize o fırsatı vermek..

Tasarım Yarışmalarına Katılın

Dünyanın neresinde olursa olsun, ister ödüllü isterse hayır işi olsun, mutlaka ama mutlaka tasarım yarışmalarına katılın. Bu, ileride proje alma konusunda sizleri daha da deneyimli kılacak ve zamanınızı değerlendirmeniz konusunda sizleri şekillendirecektir.

Aynısını Ben de Yapabilirim!

Herhangi bir yerde karşılaşacağınız bir tasarımın aynısını yapabilir misiniz? Büyük ilan levhalarında görebileceğiniz bir reklam seçin. Ve aynısını yapabileceğinize inanın. Sadece, “İlanda gördüğüm tasarımın aynısını yapacağım” şeklinde bir not alın. Aradan bir süre geçtikten sonra, kafanızda daha önce şekillendirdiğiniz bu reklamı tasarlamaya / çizmeye başlayın. Karşınıza daha farklı ama bir o kadar da güzel bir tasarım çıkacağına şahit olacaksınız! Bu yöntemi kullandıkça, tasarım ile ilgili hafızanızın daha da güçlendiğine şahit olacaksınız.

Reklamlar ve Sadelik!

Son yıllarda hoşuma giden bir unsur, reklamlarda da kendini göstermeye başladı. Sadelik! Yukarıda da bahsettiğim gibi, bazen bir fırça dahi birşeyler anlatmak için yeterlidir. Önemli olan doğru objeyi doğru yerde ve renklerde kullanmaktır.

Kimsiniz?

Kartvizitsiz hiçbir yere gitmeyin ve etrafınızdaki herkesin yaptığınız iş ile ilgili en azından fikir sahibi olmasını sağlayın. Kartvizitinizi de siz tasarlayın. Sizde bir takıntı oluşturayım: Bakalım sizleri ifade edebilecek en iyi kartvizit tasarımı nasıl olacak!


                                              www.tasarim.im