Ana Sayfa » , , » Sosyal Medya' da Kampanya Hazırlığı !

Sosyal Medya' da Kampanya Hazırlığı !



Sosyal medya stratejinizi geliştirirken firmanız için uygun olabilecek kampanyalar düzenlemeyi unutmamalısınız. Çünkü yarışmalar ve kampanyalar takipçi sayınızı arttırmada son derece önemli. Üstelik sadece takipçi kazanmayı değil sitenize daha fazla trafik çekmeyi ve marka bilinirliğinizi attırmayı da sağlamış oluyorsunuz. Tabii ki yarışmalardan-kampanyalardan elde ettiğiniz takipçilerle nasıl iletişim kuracağınız, satışlarınızı nasıl arttıracağınız da oldukça önemli ve o da ayrı bir yazının konusu. Şimdilik sadece kampanyayı nasıl oluşturacağınız ile ilgili bir yazı hazırladım.
Başlamadan önce:Planlama kısmı sosyal medya kampanyalarının en önemli adımı. Bu kampanyayı neden hazırladığınızı, sizin ne amaçladığınızı ve ne kazanacağınızı oldukça iyi bir şekilde planlamalısınız. Takipçi kazanmak elbette ki esas amaç ama farklı bir amaçla yola çıkmak yatırım getirinizi arttıracaktır. Kısaca elde edeceğiniz takipçilerinizle ne yapacaksınız? Buna karar vermelisiniz. Ulaşılabilir bir hedef ile bir plan yapmak kesinlikle firmanıza ya da web sitenize faydalı sağlayacaktır.
Kampanyayı hazırlamak:Yarışmayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken önemli bir adım da doğru hediyeyi seçmek. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz. Değeri ne olursa olsun, cazip bir hediye seçmelisiniz. İnsanlar yarışmaya kolayca katılabilmeli, yarışma kuralları açık olmalı. Bunun dışında hangi sosyal medya araçlarından faydalanacağınızı da belirlemelisiniz. Hedef kitleniz nerede? Facebook, Twitter ya da Pinterest mi kullanacaksınız? Yoksa blogunuz üzerinden mi kampanyanızı gerçekleştireceksiniz? Mobil uygulamalar da kampanya gerçekleştirmek için son dönemde oldukça fazla tercih ediliyor. Örneğin Instagram ya da Foursquare kullanarak mikro siteler oluşturabilirsiniz. Bu adımda muhakkak bir Pazar araştırması yapmalısınız. Hedef kitlenize ve iş alanınıza uygun araçları seçebilirsiniz.Örneğin, lüks bir giyim mağazası işletiyorsunuzdur ve hedef kitleniz yüksek ekonomik sınıfa aittir. Bu sınıfın çoğunluğu akıllı telefonlar kullanmaktadırlar ve mobil uygulamalara aşinadırlar. Bunu göz önüne alarak mobil uygulama üzerinden yarışma düzenleyebilirsiniz.
Kampanyayı tanıtmak:Kampanya/yarışmanızın tanıtımını yapmak doğrudan sitenizi ya da sosyal medya sitelerindeki hesaplarınızı da tanıtmanıza yardımcı olur. Örneğin Twitter’da Retweet kampanyaları yarışmanızı en hızlı ve kolay duyuracak bir yoldur. Bunun dışında Facebook ve Google reklamlarını kullanabilir, seeding çalışmaları ile sözlüklere, forumlara yarışmanızın duyurusunu ekleyebilirsiniz. Bu adımda da sizin için en uygun olabilecek reklam mecralarını seçebilirsiniz. Lüks giyim mağazası örneğinden devam edersek, Facebook reklamları sizin için en ideal tanıtım yöntemi olacaktır. Bunun dışında moda bloggerları ile iletişime geçebilirsiniz.
Kampanya sona erdiğinde:Kampanya sona erdiğinde kazanan kişiyi ilgili platformlardan duyurmak ve hediyesinin eline ulaştığından emin olmak son derece önemli. Twitter üzerinden bir kampanya düzenlemişseniz hediyesi eline ulaşan Twitter kullanıcısının sizin için yazdığı bir tweeti retweet etmeli, ya da blog yazısı yazdıysa bunu Facebook ve Twitter gibi hesaplarınızda paylaşmalısınız.Son olarak bir sonraki yarışmanızın kısa bir tanıtımını yapabilirsiniz. Örneğin; “önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz yarışmadan haberdar olmak için bizi takip edin” gibi. Bu şekilde takipçilerinizin ilgisini sayfanıza çekebilirsiniz.
Başarılı sosyal medya kampanyalarının özelliği planlama ve tüketicilerin ne istediğini iyi bilme adımıdır.
grafikvetasarim

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..