Ana Sayfa » , , , » illüstrasyonda kendini geliştir!

illüstrasyonda kendini geliştir!

Yaşamınızdan çizin, kafanızdan değil. Her profesyonel referans kullanır.
Her şeyi inceleyin – din, mitoloji, ışık, jeoloji, biyoloji, anatomi, sosyoloji, astroloji, evrim, paleontoloji… Her şeyi! Evren devasa, büyüleyici bir yer. Sakın tek bir köşesine sıkışmayın– oradan çıkın ve keşfedin!

Dersler alın, her zaman profesyonellerle tanışın, eleştirilere açık olun, çalışmalarınızı paylaşın, eleştirileri kabul edin ve her parçadan daha iyi sonuç almak için uğraşın.

Google’a “Loomis Creative Illustration” yazın ve kitabı indirin. Kitap İngilizce ama paha biçilemez. Tanıdığım tüm profesyoneller bu kitaba büyük saygı duyar.

Sakın pes etmeyin.

Ben çok şeyle uğraşmayı seviyorum. Bir tanıdığım söylerdi: “Hiç işiniz olmadığında bedava çalışın, ama yine de iş yapın, boş durmayın” diye. Geçen bir ayette de gördüm bu ikazı. Ben istisnasız her gün muhakkak çiziyorum. İş olmadığı zaman da kendim için çiziyorum. Ama bunu öğrencilerime anlatamıyorum. Ödev veriyorum, bir hafta sonra, bir kapıda karalama yapıp getiriyorlar. Ama aradan tam bir hafta geçmiş! Ben de onlara diyorum, ben hepinizden daha profesyonelim, ama hepinizden daha çok çalışıyorum” diye. Ben hâlâ çiziyorum, çünkü bunda ara verdiğiniz zaman geri gider.

Sıradışı bir öyküm yok bu konuda ne yazık ki, çize çize buralara geldim, büyük bir keşif veya başarı öyküsü gibi bir durum yok sizin anlayacağınız. Çok çalışınca oluyor.

"Planlamanın ne kadar önemli olduğuna son noktayı koyacak bir öykü ile bitireyim yazımı. Shrek 2 için, Dreamworks 16 geleneksel animatörü, CG animasyon teknikerini ve PDI yazılımını öğrenmeleri için 2 aylığına PDI’a yollamıştı. Bazılarımız (ben de dahil) 1 sene öncesinden Maya eğitimi almıştık, bazılarımızın hiç CG deneyimi yoktu. Ben, bana göre hala çalışan en iyi animatör olan James Baxter’ın yanında oturuyordum. James bilgisayar konusunda tam bir acemiydi. E-mail atmayı bile bilmezdi, dalga geçmiyorum. James’e bir kaç geleneksel animasyon filminde asistanlık yapmıştım ve rolleri değişmemiz için can atıyordum.
İlk CG animasyon testimiz olan klasik bir top zıplaması üzerinde çalışırken, James’in ara sıra bana teknik konular hakkında soru sorması hoşuma gidiyordu. Ve arada göz ucuyla onun klavyedeki tuşları aramasını ve işaret parmağı ile onlara basmasını, her mouse tıklamasından önce düşünmesini izliyordum. Bilgisayar tecrübem onunkine kıyasla yüzlerce kat daha fazla olduğu için hava atıyormuş gibi gözükmek istemiyordum. Biraz daha fazla uğraşarak animasyonumun daha gösterişli olmasına çalışıyordum, ve animasyonumun 3′te 1′ini tamamlamıştım ki James’in ekranına bir göz attım. Şaşkınlıktan gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Topun çok zekice tasarlanmış bir set içinde bir o yöne bir bu yöne harika bir şekilde zıplayarak sonunda tatmin edici bir şekilde durduğu muhteşem bir sahne yapmıştı. Çıldırmış bir şekilde “Bunu nasıl yaptın?! Yani nasıl bu kadar hızlı? Mükemmel.” James her zamanki sakin tavrı ile, “Topun ne yapmasını istediğimi biliyordum, sadece bilgisayara onu nasıl yaptıracağımı çözmem gerekti.” Bu sözleri bugün hala kafamda yankılanır, özellikle 20. kere playblast almama rağman hala ne istediğimi net bir şekilde bilmediğim zamanlarda."
DERSLER:
http://androidarts.com/art_tut.htm
http://www.autodestruct.com/thumbwar.htm
http://www.cgmwonline.com/workshops.html
http://www.youtube.com/user/FZDSCHOOL

ÇİZİM:
http://tr.scribd.com/doc/19476646/Ho...the-Marvel-Way
http://www.youtube.com/playlist?list=PLD48A96D6607C4F86
http://animationresources.org/?p=2091

ANATOMİ:
http://www.figuredrawing.info/
http://www.scribd.com/doc/2068715/Ke...al-drawing-eng
http://www.joeweatherly.com/dvd.html
http://iainmccaig.blogspot.com/2010/...pressions.html

DİJİTAL BOYAMA:
http://youtu.be/KjuOGQhotPg
http://youtu.be/b2VCjqGcTFA
http://www.imaginefx.com/02287754331...3/tutorial.pdf
http://www.3dtotal.com/index_tutoria...led.php?id=371
grafikvetasarim

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler.

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..