Ana Sayfa » , , , , , » Başbakan Erdoğan’dan Silikon Vadisi Ziyareti

Başbakan Erdoğan’dan Silikon Vadisi Ziyareti

Başbakan Erdoğan ABD ziyareti sırasında GoogleApple ve Microsoft gibi ünlü firmaların merkezi olan “Silikon Vadisini” ziyaret etti.
Başbakan Erdoğan, ABD’nin bilişim üssü Silikon Vadisi’nde devleri inceledi “Benzer projeyi İstanbul’da gerçekleştirme hedefimiz var” dedi. San Francisco’da bulunan Silikon Vadisi’ne giden Başbakan’ı Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer karşıladı. Fatih Projesi için Ballmer’dan eğitim bilgisi alacak olan Erdoğan, “Bilişim Teknolojisindeki gelişmeleri yerinde görelim istedik. Çünkü benzeri bir projeyi İstanbul’da gerçekleştirme hedefimiz var” dedi. Başbakan Microsoft’un yanı sıra Apple ve Google’da ziyaret etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Silikon Vadisi’nde yaptığı ziyaretlerin yanı sıra kızı Sümeyye Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Google’ın “Self Driving Car” isimli “Sürücüsüz” otomobili ile gezme  fırsatı buldu. Sürücüsüz otomobil deneyimini paylaşan Başbakan Erdoğan, otomobilin bazı yerlerde sürücü tarafından idare edildiğini, bazı yerlerde ise kendi kendine yol alabildiğini söyledi. Araçta “Oto Pilot” sistemine benzer bir sistemle gittiğini ve şu anda daha ilk adımların atıldığını belirten Başbakan Erdoğan, “Navigasyon sistemini tamamıyla bunlara adapte ederek park etmeden, bulunduğunuz yere çağırmaya varıncaya kadar” geliştirme amaçları var. Bugüne kadar 100 araç üzerinde test edilmiş olup, başırılı bir adım olduğu görülüyor. Tebrik ediyoruz” dedi.

grafikvetasarim

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler.

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..