Ana Sayfa » , , , , , » Shazam'a 40 Milyon Dolarlık Yatırım [İnfografik]

Shazam'a 40 Milyon Dolarlık Yatırım [İnfografik]

Populär mobil uygulaması olan Shazam'a Latin Amerikalı bir şirket olan American Movil'den 40 milyon dolarlık büyük bir yatırım yaptı. Shazam'ın bu yatırım ile Latin Amerika'daki yayılımlarının ve reklamlıcılığınında artacağı bekleniyor. Fransız haber ajanslarından biri olan Reuters'de yer alan habere göre dünyanın en zengin iş adamlarından biri olarak bilinen American Movil'in sahibi olan Carlos Slim'in genelde yatırımlarının sadece küçük şirketler üzerinde yaparken Shazam gibi bir uygulama geliştiricisine yatırım yapması şaşkınlık yarattı.
Neredeyse tüm mobil işletim sistemlerine uyumlu olan Shazam, o sırada dinlediğiniz bir şarkıyı algılayarak kullanıcılara şarkının, şarkıcının, yer aldığı albümün adı gibi bilgileri verdiği gibi uygulama üzerinden şarkının satın alınmasına da olanak sağlıyor. Shazam bu uygulama ile dijital satışlarından yılda 300 milyon dolara yakın kazanç sağlıyor. Televizyon reklam kampanyalarını da yürüten Shazam toplamda 28 ülkede 250'den fazla kampayada yer alıyor. Shazam'ın CEO'su olan Andrew Fisher, televizyon reklamlarını mobile yaşıyarak 18 ay içinde Shazam'ın en büyük gelir kaynağı haline geldiğini söyledi.

>> Android için Yükleyiniz…
>> iOS için Yükleyiniz… 
shazam
grafikvetasarim

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler.

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..