Ana Sayfa » , , , » Blackberry Z10 için Whatsapp ve Instagram!

Blackberry Z10 için Whatsapp ve Instagram!


Blackberry tutkunlarının uzun zamandır beklediği yeni nesil akıllı telefon Blackberry Z10 nihayet Türkiye pazarında da satışa sunuldu.
  Fiyatı beklenenin biraz üzerinde gözüken Z10 modelinde diğer akıllı telefonlardan alıştığımız home tuşu bulunmuyor. Bunun yerine yeni cihazlarında dokunmatik ekran jestlerine (touch screen gestures)  yer veren firma, cihazın satışlarından da gayet memnun.
  Blackberry 10 işletim sistemi henüz çıkmadan, uygulama geliştiricilerle masaya oturan RIM firması (yeni firma ismiyle Blackberry) uygulama eksiğini fazlasıyla giderdi. Buna rağmen, çok sayıda kullanıcısı olan 2 uygulamanın Blackberry Z10 desteği bulunmuyor.
  Bunlardan ilki Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcılarının da olmazsa olmazı Whatsapp. Blackberry World’de (Blackberry uygulama mağazası) Whatsapp uygulamasını bulamayan kullanıcılar için hayal kırıklığı kaçınılmaz. Neyse ki bu hayal kırıklığı çok uzun sürmeyecek. Blackberry uygulama geliştirici takımında bulunan Alex Kinsella’nın attığı tweet’e göre önümüzdeki haftalarda resmi Whatsapp sürümü uygulama mağazasında yerini alacak. Yine de bu süreyi beklemek istemeyen kullanıcılar için alternatifler de mevcut. http://openwhatsapp.org/download/ sitesinden indirebileceğiniz OpenWhatsappuygulaması ile bu açığı bir parça giderebilirsiniz. Açık kaynak kodlu bir uygulama olan OpenWhatsapp’ı deneyimsiz kullanıcıların yüklememelerini ve resmi Whatsapp sürümünü beklemelerini tavsiye ediyoruz. Şu an için Blackberry World’de bulunmayan bir diğer uygulama ise Instagram. Blackberry kullanıcılarının belki de en fazla eksikliğini hissettiği uygulama olan Instagram, yeni nesil Blackberry kullanıcılarını da mutsuz edecek gibi gözüküyor. Instagram tarafından henüz resmi bir açıklama olmasa da, AllThingsD sitesinin verdiği habere göre, Instagram’ın yeni nesil Blackberry 10 işletim sistemi için de destek vermeyeceği yönünde.
  Android’in 2.3.3 Gingerbread versiyonunda çalışan uygulamaları destekliyor olması. Bu sayede Blackberry Z10’a, şu an için resmi uygulaması bulunmayan ve çıkacağı da şüpheli olan Instagram’ı, Android’den port ederek yükleyebileceğiz.

Bilindiği üzere yeni nesil Blackberry 10 işletim sisteminin, eski nesil Blackberry işletim sistemine göre uygulama desteği çok daha fazla. Bunun en büyük sebebi, Blackberry 10 işletim sisteminin,


grafikvetasarim

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler.

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..