Ana Sayfa » , , , , » Google Şeffalık Raporu Yayınlandı

Google Şeffalık Raporu Yayınlandı


Google, temel değerlerinden biri olan şeffaflığını en üst düzeyde sağlayabilmek için belli periyotlarda ülkelerden gelen içerik kaldırma talepleri ve kullanıcı bilgisi taleplerini raporlayarak yayınlamaktadır.  Google  son olarak Temmuz – Aralık 2012 dönemine ait kendisine yapılan içerik ve kullanıcı bilgisine erişimleri ve kaldırma taleplerini bir raporda yayınladı. Google Şeffalık Raporuna göre en çok içerik kaldırma ve kullanıcı bilgisi talebi Brezilya’dan gelmiş olup, onu ABD ve Almanya takip etmektedir. Bu listeye göre Türkiye 87 taleple ülke sıralamasında ilk 5’te yer alıyor.
Türkiye’den gelen içerik kaldırma talep nedeni ise şu şekilde açıklanmaktadır:
Türkiye
  • Atatürk’e karşı suçlarla ilgili 5816 numaralı yasayı ihlal ettikleri iddiasıyla içerikleri kaldırmamız için Türkiye’deki Bilgi ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon Teknolojileri Başkanlığı‘ndan talepler alıyoruz.
  • “Müslümanların Masumiyeti” adlı filme ait klipler içeren YouTube videolarıyla ilgili olarak 20 ülkeden sorgular aldık: Avustralya, Bangladeş, Brezilya, Brunei, Cibuti, Mısır, Hindistan, Endenozya, İran, Ürdün, Lübnan, Maldivler, Malezya, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD. Avustralya, Mısır ve ABD, Topluluk Kurallarımızı ihlal edip etmediğini belirlemek üzere videoları incelememizi talep etti ve bu inceleme sonucunda videoların Topluluk Kurallarımızı ihlal etmediği anlaşıldı. Diğer 17 ülke ise videoları kaldırmamızı talep etti. Videoların Endonezya, Hindistan, Ürdün, Malezya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur ve Türkiye’den görüntülenmesi kısıtladık. Sıkıntılı koşullar nedeniyle, videoların Mısır ve Libya’da görüntülenmesini geçici olarak kısıtladık.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından 63 YouTube videosu ve 22 Blogger blog yayınının Atatürk’ü, devleti veya ulusal kimlik ve değerleri eleştirdiği iddiasıyla kaldırılması için 17 talep aldık. Türkiye’deki kullanıcıların söz konusu YouTube videolarının %52′sine erişimini kısıtladık. Söz konusu Blogger blog yayınlarıyla ilgili talepleri uygun bulmayarak içeriği kaldırmadık.
Telif hakkını ihlal eden materyal içerdiği iddia edilen web siteleriyle bağlantılı 8119 arama sonucunu kaldırmamız için üçüncü bir tarafa hitaben hazırlanmış bir mahkeme emrine dayalı 16 talep aldık. Emrin kapsamına girdiği belirlenen 6851 arama sonucunu kaldırdık.
Ülkere ait google’a yapılan taleplerin ayrıntılarını buradan inceleyebilirsiniz



grafikvetasarim

0 yorum:

Yorum Gönder

Teşekkürler.

Grafik Tasarım ve Sosyal Medya konusundaki haberleri takip edebileceğiniz ve sektör haberlerine en hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir haber kaynağıdır.

© 2011-2013 Tüm hakları saklıdır.

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamazlar.


 
Ana Sayfa | İletişim |Hakkımızda
Copyright © 2013. Grafik ve Tasarım - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..